Az Apple árat emel az App Store-ban

Áremelésre készül az Apple az Egyesült Királyságban, Indiában és Törökországban.

A brit árak számszerűen megegyeznek majd az amerikaiakkal – vagyis amiért 99 centet kérnek az Egyesült Államokban, azért az Egyesült Királyságban 99 pennyt fizethetünk. Ez jó 25 százalékos emelkedés; a 99 centes alkalmazásokat eddig 79 pennyért vehettük meg Angliában.

A konverziós ráta az európaiaknak nem ismeretlen: amit az Egyesült Államokban 300 dollárért árulnak, az nálunk 300 euróba fog kerülni. A font magasabb árfolyama miatt az 1:1 arányú váltásból a britek eddig kimaradtak – most viszont fordul a kocka.

depositphotos_71192043-stock-illustration-quotation-mark-symbol-iconAz App Store nemzetközi árazását több tényező alapján határozzuk meg, többek között az aktuális árfolyamok, az üzleti gyakorlat, az adók és üzleti költségek alapján.

– indokolta a döntést az Apple. A változtatás az alkalmazáson belüli vásárlásokra is kihathat, de a már meglévő előfizetéseket nem befolyásolja.

A BBC megkereste a Google-t, hogy rákérdezzen, terveznek-e hasonló áremelést, de a szóvivőjük nem kommentálta a kérdést.

A brexit után több technológiai cég is áremelést jelentett be; nagyjából ekkoriban történt, hogy a font piaci értéke zuhanni kezdett. Áremelést hirdetett a Dell, a Microsoft, a HP és a Tesla is. Az Apple már szeptemberben is az új árazási modell szerint dobta piacra az új iPhone-okat, iPadeket és Mac számítógépeket. Most az alkalmazásboltot is elérte az áremelés.

Forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
11 ⁄ 1 =