Dagad a botrány: már egy szenátor is faggatja az Apple-t az iPhone-lassításról

A múlt év végén az Apple nevétől volt hangos a tech-sajtó, ennek azonban nem feltétlenül örültek Cupertinóban. Azóta sem csillapodik az iPhone-lassítási botrány.

Óriási lett a felháborodás, amikor kiderült, hogy az Apple szándékosan lassítja a régebbi telefonokat, állítása szerint azért, hogy a felhasználóknak minél jobb használati élményt nyújtson. De sem ez a magyarázat, sem maga a konkrét bocsánatkérés, sem az akkumulátorcsere árának mérséklése nem volt elég ahhoz, hogy lecsillapodjanak a kedélyek.

John Thune amerikai szenátor – írja a The Wall Street Journal – egyenesen Tim Cooknak írt levelet, amelyben tájékoztatást kér az ügyről, illetve az Apple vállalati politikájáról e konkrét esetben. Azt is megkérdezte, hogyan követi a cég a felhasználók teljesítményre vonatkozó panaszait, és hogy miként kompenzálja azokat, akik még az árcsökkentés előtt cseréltették ki az akkumulátorokat.

De nemcsak az amerikai kormány vár magyarázatot az Apple-től. Legutóbb a párizsi ügyészség indított nyomozást feltételezhető csalás és programozott elavulás miatt. A vizsgálatot, amelynek eredménye akár bűncselekmény megállapítása is lehet, az ottani fogyasztóvédelmi hivatal végzi, amely Franciaország pénzügyminisztériuma alá tartozik.

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
22 − 6 =