iPad mini érintőüveg csere

iPad mini érintőüveg  csere

iPad mini érintőüveg csere szükséges, amikor leejtés, ütődés következtében az iPad érintő üveg betörik. A törött, repedt érintő panellel óvatosan kell bánni, mert üvegszilánkok hullhatnak ki belőle. Amennyiben az LCD  ép marad és csak az érintő sérült, ezeknél a modelleknél külön is cserélhető.

iPad mini érintőüveg csere, iPad mini

Az iPad mini érintőüveg cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 3 – 4 órát vesz igénybe az iPad mini érintő csere, így  szervizünkben a javítási folyamat egy napon belül elkészül.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. Amennyiben az ipad érintő összetört, a következő lépésként átlátszó ragasztószalaggal leragasztjuk a felületét a sérülések elkerülése végett.

3. A következő lépésben a készülék sarkainak melegítése történik. A melegítést körültekintően kell végezni, mert a túl magas hőmérséklet károsodást okozhat a készülék más részeiben, mint például a szalagkábelekben.

 iPad mini érintőüveg csere, érintőüveg felnyitási folyamat kezdete

4. A felnyitási folyamatot egy speciális műanyag eszközzel kell kezdeni az iPad jobb felső sarkában, majd folyamatosan tovább haladni, hogy a ragasztó elengedjen.

5. Ezt követően kell leválasztani a törött érintőüveget a háztól anélkül, hogy ne okozzunk kárt.  Amikor a kijelző ragasztója kellőképpen engedett annyit, hogy levehessük az érintőüveget, akkor néhány dologra különösképpen figyelni kell: az antennák, a home gomb körüli rész és az érintő panel.

iPad mini érintőüveg csere, az érintőüveg felnyitása több műanyag felnyitó eszköz segítségével

6. A felnyitáshoz mindig egyszerre több műanyag felnyitó eszközt használunk, melyeket a készülék sarkainál és a home gomb két oldalán helyezünk el.

iPad mini érintőüveg csere, az érintő üveg óvatos felhajtása

7. Amikor a kijelző ragasztója kellőképpen engedett, akkor a home gomb felé óvatosan felnyitjuk a tablet érintőüveget és a munkafelületre hajtjuk,

iPad mini érintőüveg csere, LCD kijelző kivétele a tabletből

majd néhány lépést követően az LCD kijelzőt az üveglapra hajtjuk.

8. Kivesszük az LCD árnyékoló lemezt.

9. Az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemezke eltávolítása után kipattintjuk a csatlakozót az alaplapi foglalatból.

10. A következő lépésekben megszüntetjük az LCD csatlakoztatását és kivesszük a kijelzőt az iPad miniből.

iPad mini akkumulátor csere, az iPad mini két részre válik

11. Ezt követően lecsatlakoztatjuk az érintőpanelt az alaplapról, ezáltal a két rész szétválik.

12. A még fennt maradt ragasztó maradványokat eltávolítjuk.

13. Ezt követően felszereljük az új érintőüvegre a törött érintő panelről a leszedett alkatrészeket, felszereljük az érintőüveget, majd a továbbiakban fordított sorrendben visszaszereljük az alkatrészeket, csatlakozókat.

Az iPad mini érintőüveg csere ára