iPad 1 akkumulátor csere

iPad 1 akkumulátor  csere

iPad 1 akkumulátor csere válik szükségessé, amennyiben a készülék hamarabb lemerül, kikapcsolgat vagy esetleg nem tölt vagy csak töltőre dugva kapcsol be.

iPad 1 akkumulátor csere, iPad 1 akkumulátor

Az iPad 1 akkumulátor cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 3 – 4 órát vesz igénybe az iPad 1 akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat egy napon belül elkészül.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

iPad 1 akkumulátor csere, érintőüveg felnyitási folyamat kezdete

2. A felnyitási folyamatot egy speciális fém eszköz behelyezésével kezdjük a kijelző felső széle és az iPad hátlapja között, majd folyamatosan haladunk tovább, míg a tartó fülek megjelennek és a kijelző felnyithatóvá válik.

iPad 1 akkumulátor csere, a kijelző óvatos felhajtása

3. Ezt követően felhajtjuk a kijelzőt az alsó széle felől a hátlapból .

4. A következő lépésben három db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: érintő panel csatlakozó, fényérzékelő szalagkábel csatlakozó, valamint a kijelző csatlakozó.

5. Ezután felhajtjuk az érintő szalagkábelt rögzítő füleket az alaplapon, majd  megszüntetve a csatlakozást, kihúzzuk a szalagkábel két végét.

6. Ezt követően, lecsatlakoztatjuk a fényérzékelő szalagkábel csatlakozót, valamint a kijelző csatlakozót.

iPad 1 akkumulátor csere, a kijelző leválik a hátlapról

Ezáltal a kijelző elválik a hátlaptól.

5. Ezután következik az oldalsó gomb csatlakozó, a beszéd hangszóró, valamint a fülhallgató szalagkábel lecsatlakoztatása az alaplapról.

6. A következő lépésekben kicsavarozzuk az alaplapot rögzítő csavarokat, kipattintjuk a dock csatlakozót végét, majd kivesszük az alaplapot az ipad-ből.

7. Ezután kicsavarozzuk a beszédhangszórót és a dock csatlakozót rögzítő csavarokat, majd lecsatlakoztatjuk a  Wi-Fi és  Bluetooth antennát.

iPad 1 akkumulátor csere, a dock csatlakozó kivétele

8. Majd kivesszük a dock csatlakozó kábelt az iPad hátlapból.

9. A következő lépésben kiszabadítjuk az akkumulátor bal oldalán elhelyezkedő beszédhangszóró kábelt és kivesszük a beszédhangszórót is az ipad hátlapból.

10. Ezután egy vékony műanyag lapot használunk az akkumulátor és az iPad hátlapja között, hogy elválasszuk a ragasztóval rögzített akkumulátort a hátlaptól. A műveletet nagyon óvatosan és több lépésben kell elvégezni, hogy elkerüljük az akkumulátor fizikai károsodását. Ezt követően kiemeljük az akkumulátort az iPad-ből.

iPad 1 akkumulátor csere, az új akkumulátor bahelyezése

11. Az új iPad 1 akkumulátort a helyére illesztjük. Az akkumulátor rögzítését a készülék házban megfelelő méretű és elhelyezésű kétoldali ragasztócsíkkal biztosítjuk.

12. A továbbiakban az előző lépéseknek megfelelően, fordított sorrendben  visszahelyezzük az alkatrészeket és összeszereljük az ipad-et.

Az iPad 1 akkumulátor csere ára