iPhone 4 akkumulátor csere

iPhone 4 akkumulátor csere

Az iPhone 4 akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.

iPhone 4 akkumulátor csere, iPhone 4 akkumulátor

Az akkumulátor csere tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 20-30 percet vesz igénybe az iPhone 4 akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. Minden esetben a szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a dock csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es ötágú biztonsági Pentalob csavart, megfelelő csavarhúzó segítségével.

iPhone 4 akkumulátor csere, a telefon két részre válik

3. Ezután a telefon hátsó paneljét az iPhone felső széle felé toljuk, amely körülbelül 2cm-t elmozdul. Ezt követően kiemeljük a hátlapot a telefonból.

iPhone 4 akkumulátor csere, a csatlakozó felpattintása

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót az alaplaphoz rögzítő 2,5 mm-es csavart. Ez után lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.  A műanyag szerszám hegyes végű oldalának segítségével a csatlakozót finom mozdulattal felpattintjuk a helyéről.

iPhone 4 akkumulátor csere, az akkumulátor kivétele

5. Az akkumulátor kivételét segítő műanyag fűl meghúzásával, óvatosan kiemeljük az akkumulátort a telefonból. Amennyiben hiányzik a műanyag fül, akkor a lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan kifordítjuk az akkumulátort az iPhone-ból.

6. Az új iPhone 4 akkumulátort a helyére illesztjük. Csipesz segítségével a csatlakozási ponton rögzítjük az alátétet.

7. Következő lépésben az akkumulátor csatlakozót a helyére pattintjuk, majd a csatlakozót az alaplaphoz rögzítő 2,5 mm-es csavart visszacsavarjuk.

8. Végső lépésként  visszahelyezzük a hátlapot eredeti helyére, majd visszacsavarozzuk a dock csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es ötágú biztonsági Pentalob csavart.

Az iPhone 4 akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 4 akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.