iPhone 4 kijelző csere

iPhone 4 kijelző csere

iPhone 4 kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A kijelző két részből áll: az érintő üvegből és az LCD-ből. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 4 kijelző csere iphone 4 kijelző

A kijelző modul cseréje tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 50 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 4 kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a dock csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 4 kijelző csere, hátlap kiemelése a telefonból

3. Ezután a hátsó panelt hátrafelé toljuk, amely körülbelül 2cm-t elmozdul. Ezt követően kiemeljük a hátlapot a telefonból.

iPhone 4 kijelző csere, akkumulátor kivétele a telefonból

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót az alaplaphoz rögzítő 2,5 mm-es csavart. Ez után lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról és annak kivétele.

5. Majd a SIM kártya tartó kivétele következik.

6. Ezt követi a dock csatlakozót takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a dock csatlakozó, majd az alsó antenna lecsatlakoztatása az alaplapról. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni.

iPhone 4 kijelző csere, Wi-Fi antenna kivétele atelefonból

7. A továbbiakban kicsavarjuk az alaplap alján lévő 1,9 mm-es csavart, majd a Wi-Fi antennát az alaplaphoz rögzítő 5 db csavart. Kivesszük az antennát és a lecsatlakoztatott hátsó kamerát a telefonból.

8. A továbbiakban öt db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az érintő panel csatlakozó, kijelző csatlakozó, fülhallgató/hangerő szabályozó gomb csatlakozó, felső mikrofon/sleep gomb csatlakozó, valamint az előlapi kamera  csatlakozó.

9. Ezt követően kicsavarozzuk a 4,8 mm-es csavart, majd óvatosan kivesszük az alaplapot a iPhone-ból.

10. Következő lépésekben kicsavarozzuk a beszédhangszórót, a rezgő motort tartó csavarokat, majd kivesszük azokat.

11. Ezek után kiszereljük a kijelző sarkán lévő 4 db és az oldalán lévő 3-3 db csavart, majd óvatosan lemelegítjük a kijelzőt, mivel az be is van ragasztva.

 12. Az új kijelző beszerelése után következik az összeszerelés.

Az iPhone 4 kijelző csere ára