iPhone 4S kijelző csere

iPhone 4S kijelző csere

iPhone 4S kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A kijelző két részből áll: az érintő üvegből és az LCD-ből. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 4S kijelző csere, iPhone 4S kijelző

 

 

A kijelző modul cseréje tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 50 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 4S kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a dock csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iphone 4S kijelző csere, a hátlap kivétele a telefonból

3. Ezután a hátsó panelt hátrafelé toljuk, amely körülbelül 2cm-t elmozdul. Ezt követően kiemeljük a hátlapot a telefonból.

iPhone 4S kijelző csere, az akkumulátor kivétele a telefonból

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót az alaplaphoz rögzítő 2,5 mm-es csavart. Ez után lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról és annak kivétele.

5. Ezt követi a dock csatlakozót takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a dock csatlakozó, valamint az alsó antenna lecsatlakoztatása az alaplapról. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni.

6. A továbbiakban kicsavarjuk az alaplapon lévő kábel rögzítő lemezt tartó  4 különböző méretű csavart, majd kivesszük a fém lemezt a telefonból.

7. Lecsatlakoztatjuk a hátsó kamerát, majd kivesszük a telefonból.

8. Ezt követi a SIM kártya tartó kivétele.

9. A továbbiakban öt db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról a következő sorrendben: fülhallgató/hangerő szabályozó gomb csatlakozó, az előlapi kamera  csatlakozó, az érintő panel csatlakozó, a kijelző csatlakozó, valamint a bekapcsoló gomb csatlakozó.

10. Ezt követően kicsavarozzuk a 4,8 mm-es csavart, majd óvatosan kivesszük az alaplapot a iPhone-ból.

11. A következőkben lecsatlakoztatjuk a Wi-Fi antennát az alaplapról.

iPhone 4S kijelző csere, alaplap kivétele a telefonból

12. Majd további csavarok kicsavarozása után eltávolítjuk az alaplapot, a rezgőmotort és a beszédhangszórót is.

13. Ezek után kiszereljük a kijelző sarkán lévő 4 db és az oldalán lévő 3-3 db csavart, majd kivesszük a kijelzőt az iPhone-ból.

 14. Az új kijelzőbe áthelyezzük a home gombot, majd a kijelző beszerelése után következik az összeszerelés fordított sorrendben.

Az iPhone 4S kijelző csere ára