iPhone 5 akkumulátor csere

iPhone 5 akkumulátor csere

Az iPhone 5 akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.

iPhone 5 akkumulátor csere, iPhone 5 akkumulátor

Az akkumulátor csere tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 10-20 percet vesz igénybe az iPhone 5 akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5 kijelző csere, a kijelző felhajtása maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két különböző méretű csavarját. Ezek után eltávolítható a rögzítő fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a csatlakozók lecsatlakoztatása. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

6. A továbbiakban három db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone 5 kijelző csere, a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól
Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.
iPhone 5 akkumulátor csere, a régi akkumulátor kivétele

7. Az akkumulátor kivételét segítő műanyag fűl meghúzásával, óvatosan kiemeljük az akkumulátort a telefonból. Amennyiben hiányzik a műanyag fül, akkor a lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan kifordítjuk az akkumulátort az iPhone-ból, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön a hangerő szabályozó szalagkábel.

iPhone 5 akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése

8. Az új iPhone 5 akkumulátort a helyére illesztjük.

9. A továbbiakban az előző lépéseknek megfelelően, fordított sorrendben összeszereljük a telefont.

Az iPhone 5 akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 5 akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.