iPhone 5 kijelző csere

iPhone 5 kijelző csere

iPhone 5 kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

A kijelző modul cseréje tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 40 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 5 kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5 kijelző csere, a kijelző felhajtása maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két különböző méretű csavarját. Ezek után eltávolítható a rögzítő fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a csatlakozók lecsatlakoztatása. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

6. A továbbiakban három db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone 5 kijelző csere, a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

7. Következő lépés a  home gombot rögzítő fém lemezke két 1,3 mm-es csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb szalagkábeljének lecsatlakoztatása a kijelzőről. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.
iPhone 5 kijelző csere, a home gomb eltávolítása

8. A home gomb eltávolítását követően az előlapi kamerát és a beszédhangszórót rögzítő lemez két különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a beszéd hangszóró.

iPhone 5 kijelző csere, szenzor kábel kivétele

9. Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt, melyen az előlapi kamera és a mikrofon található .

10. Ezek után a kijelző keretről le kell választani az árnyékoló lemezt, melyet mindkét oldalon két darab 1,2 mm-es csavar, alul pedig egy 1,4 mm-es csavar tart.

11. Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 5 kijelző csere ára