iPhone 5C akkumulátor csere

iPhone 5C akkumulátor csere

Az iPhone 5C akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.

iPhone 5C akkumulátor csere, iphone 5C akkumulátor

Az akkumulátor csere tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 10-20 percet vesz igénybe az iPhone 5C akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.8 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5C kijelző csere, akijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével.

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a rögzítő fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a csatlakozók lecsatlakoztatása. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

6. A továbbiakban 3 db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximity szenzor kábel csatlakozó, valamint a kijelző és érintő panel csatlakozó, melyek egy szalagkábelen találhatók.

iPhone 5C kijelző csere, a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

 iPhone 5C akkumulátor csere, a régi akkumulátor eltávolítása a telefonból

7. A lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan benyúlunk az akkumulátor és a fejhallgató csatlakozó közé, majd óvatosan kiszabadítjuk az akkumulátort rögzítő ragasztószalag csík végét.  A kivételt segítő ragasztó szalag fül meghúzásával vagy annak hiányában egy lapos műanyag kártya segítségével óvatosan kiemeljük az akkumulátort a telefonból. Nagyon óvatosan kell eljárni, nehogy megsérüljön a hangerő szabályozó szalagkábel.

iPhone 5C akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése az iPhone-ba

8. Az új iPhone 5C akkumulátort a helyére illesztjük.

9. A továbbiakban az előző lépéseknek megfelelően, fordított sorrendben összeszereljük a telefont.

Az iPhone 5C akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 5C akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.