iPhone 5C kijelző csere

iPhone 5C kijelző csere

iPhone 5C kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 5C kijelző csere, iPhone 5C kijelző

A kijelző modul cseréje tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 40 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 5C kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.8 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5C kijelző csere, akijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével.

4. Következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a rögzítő fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása, majd a csatlakozók lecsatlakoztatása. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

6. A továbbiakban 3 db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximity szenzor kábel csatlakozó, valamint a kijelző és érintő panel csatlakozó, melyek egy szalagkábelen találhatók.

iPhone 5C kijelző csere, a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

7. Következő lépés a  home gombot rögzítő fém lemezke két 1,3 mm-es csavarjának kicsavarozása.  Ezt követi a home gomb szalagkábeljének lecsatlakoztatása a kijelzőről, majd annak eltávolítása. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

iPhone 5C kijelző csere, a home gomb eltávolítása

8. A home gomb eltávolítását követően az előlapi kamerát és a beszédhangszórót rögzítő lemez két különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a beszéd hangszóró.

iPhone 5C kijelző csere, előlapi kamera/ptoximity szenzor kábel kivétele

9. Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt, melyen az előlapi kamera és a mikrofon található .

10. Ezek után a kijelző keretről le kell választani az árnyékoló lemezt, melyet mindkét oldalon két darab 1,2 mm-es csavar, alul és felül pedig egy 1,6 mm-es csavar tart.

11. Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 5C kijelző csere ára