iPhone 5S akkumulátor csere

iPhone 5S akkumulátor csere

Az iPhone 5S akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.

iPhone 5S akkumulátor csere, iphone 5S akkumulátor

Az akkumulátor csere tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 10-20 percet vesz igénybe az iPhone 5S akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.9 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5S akkumulátor csere, a kijelző felnyitása 30 fokig

A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk körülbelül 30 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

Ezt követően óvatosan kipattintjuk a szalagkábelt takaró fém lemezkét, majd lecsatlakoztatjuk a lightning csatlakozóról. A csatlakozó eltávolítása jártasságot igényel. Majd felnyitjuk a kijelzőt 90 fokig.

Következő lépésben el kell távolítani az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása. A kijelző takaró lemezt 4 db különböző méretű csavar tartja. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

A takarólemez eltávolítása után a csatlakozókat kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone 5S akkumulátor csere, a telefon két részre válik

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

 iPhone 5S akkumulátor csere, a régi akkumulátor eltávolítása a telefonból

7. A lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan benyúlunk az akkumulátor és a fejhallgató csatlakozó közé, majd óvatosan kiszabadítjuk az akkumulátort rögzítő ragasztószalag csík végét.  A kivételt segítő ragasztó szalag fül meghúzásával vagy annak hiányában egy lapos műanyag kártya segítségével óvatosan kiemeljük az akkumulátort a telefonból. Nagyon óvatosan kell eljárni, nehogy megsérüljön a hangerő szabályozó szalagkábel.

iPhone 5S akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése az iPhone-ba

8. Az új iPhone 5S akkumulátort a helyére illesztjük.

9. A továbbiakban az előző lépéseknek megfelelően, fordított sorrendben összeszereljük a telefont.

Az iPhone 5S akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 5S akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.