iPhone 5S kijelző csere

iPhone 5S kijelző csere

iPhone 5S kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 5S kijelző csere iPhone 5 kijelző

A kijelző modul cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 50- 60 percet vesz igénybe az iPhone 5S kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.9 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5S kijelző csere a kijelző felnyitása 30 fokig

A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk körülbelül 30 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

Ezt követően óvatosan kipattintjuk a szalagkábelt takaró fém lemezkét, majd lecsatlakoztatjuk a lightning csatlakozóról. A csatlakozó eltávolítása jártasságot igényel. Majd felnyitjuk a kijelzőt 90 fokig.

Következő lépésben el kell távolítani az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása. A kijelző takaró lemezt 4 db különböző méretű csavar tartja. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

A takarólemez eltávolítása után a csatlakozókat kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

A home gomb szalagkábel a kijelző hátlapi lemezéhez egy csavarral van rögzítve, mely kicsavarását követően a szalagkábel felhajtható. Így hozzáférhetővé válik a home gombot takaró fém lemez két csavarja.

Következő lépés a fém lemezke két csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb kábeljének lecsatlakoztatása. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

iPhone 5S kijelző csere home gomb kivétele

 

A home gomb eltávolítása nagy óvatosságot igényel az alkatrész sérülésének elkerülése végett. Sérülés során a home gomb vagy az ujjlenyomat olvasó nem fog többé működni.

A home gomb eltávolítását követően a beszédhangszóró takaró lemez két különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a takaró lemez és a beszéd hangszóró is.

Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt, melyen az előlapi kamera és a mikrofon található .

Ezek után le kell választani a kijelző hátulján található árnyékoló lemezt, melyet a kijelző oldalán két-két csavar, a tetején pedig egy csavar rögzít.

Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 5S kijelző csere ára