iPhone 6 akkumulátor csere

iPhone 6 akkumulátor csere

Az iPhone 6 akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.
Javítás várható ideje: 20-30 perc

iPhone 6 akkumulátor csere iPhone 6 akkumulátor

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 6 kijelző csere a kijelző felhajtása maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

4. A következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. A kijelzőhöz tartozó fémlemez eltávolítása 5 db különböző méretű csavar kicsavarozásával történik.

iPhone 6 kijelző csere a csatlakozok lecsatlakoztatása az alaplapról

6. Négy db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximitiy szenzor csatlakozó, home gomb csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone 6 kijelző csere a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

iPhone 6 akkumulátor csere, a régi akkumulátor kivétele

7. Az akkumulátornak a lightning csatlakozóhoz közelebb eső részén található két ragasztócsík fül fül óvatos, lassan történő kihúzásával eltávolítjuk a ragasztócsíkot, majd ezek után az akkumulátor óvatosan kiemelhető a készülék házból. Amennyiben hiányzik a műanyag fül, akkor a lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan kifordítjuk az akkumulátort az iPhone-ból, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön a hangerő szabályozó szalagkábel.

iPhone 6 akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése

8. Az új iPhone 6 akkumulátort a helyére illesztjük. Az új akkumulátor rögzítését a készülék házban megfelelő méretű és elhelyezésű kétoldali ragasztócsíkkal biztosítjuk.

9. A készülék összeszerelése ezt követően, a szétszedés lépéseinek fordított sorrendben történő végrehajtásával történik.

Az iPhone 6 akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 6 akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.