iPhone 6 kijelző csere

iPhone 6 kijelző csere

iPhone 6 kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 6 kijelző csere

iPhone 6 kijelző csere, iPhone 6 kijelző

A kijelző modul cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 40 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 6 kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.6 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 6 kijelző csere a kijelző felhajtása maximum 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, hogy ne sérüljön annak szalagkábele.

4. A következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. A kijelzőhöz tartozó fémlemez eltávolítása 5 db különböző méretű csavar kicsavarozásával történik.

iPhone 6 kijelző csere a csatlakozok lecsatlakoztatása az alaplapról

6. Négy db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximitiy szenzor csatlakozó, home gomb csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone 6 kijelző csere a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

7. Következő lépés a  home gombot rögzítő fém lemezke két csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb kábeljének lecsatlakoztatása. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

iPhone 6 kijelző csere a home gomb kivétele az előlapból

8. A home gomb eltávolítását követően az előlapi kamerát és beszédhangszórót rögzítő lemez három különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a kamera és a beszéd hangszóró is.

9. Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt.

10. Ezek után a kijelző keretről le kell választani az árnyékoló lemezt a home gomb átvezető szalagkábelével együtt, melyet mindkét oldalon 3 darab 1,6 mm-es csavar, alul egy db 1,7  mm-es csavar tart.

11. Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 6 kijelző csere ára