iPhone 6S akkumulátor csere

iPhone 6S akkumulátor csere

Az iPhone 6S akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.
Javítás várható ideje: 20-30 perc

iPhone 6S akkumulátor csere, iPhone 6S akkumulátor

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.4 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 6S kijelző csere, akijelző felnyitása 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, vigyázva, hogy ne sérüljenek a még csatlakoztatott szalagkábelek.

4. A következő lépésben el kell távolítani az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két különböző méretű csavarját. Ezek után kivehető a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. A kijelzőhöz tartozó fémlemez eltávolítása 4 db különböző méretű csavar kicsavarozásával történik.

iPhone 6S kijelző csere, csatlakozók lecsatlakoztatása az alaplapról

6. Három db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximitiy szenzor csatlakozó, érintő panel csatlakozó valamint a kijelző csatlakozó.

iPhone 6S kijelző csere, a telefon két részre válik

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

 iPhone 6Sakkumulátor csere, a régi akkumulátor kivétele

7. Az akkumulátornak a lightning csatlakozóhoz közelebb eső részén található két ragasztócsík fül fül óvatos, lassan történő kihúzásával eltávolítjuk a ragasztócsíkot, majd ezek után az akkumulátor óvatosan kiemelhető a készülék házból. Amennyiben hiányzik a műanyag fül, akkor a lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan kifordítjuk az akkumulátort az iPhone-ból, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön az akkumulátor, s ezáltal veszélyes anyagok vagy tűz keletkezzen.

iPhone 6S akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése

8. Az új iPhone 6S akkumulátort a helyére illesztjük. Az új akkumulátor rögzítését a készülék házban megfelelő méretű és elhelyezésű kétoldali ragasztócsíkkal biztosítjuk.

9. A készülék összeszerelése ezt követően, a szétszedés lépéseinek fordított sorrendben történő végrehajtásával történik.

Az iPhone 6S akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone 6S akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.