iPhone 6S kijelző csere

iPhone 6S kijelző csere

iPhone 6S kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.
iPhone 6S kijelző csere iPhone 6S kijelző

A kijelző modul cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 40 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 6S kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.4 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 6S kijelző csere, akijelző felnyitása 90 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével, vigyázva, hogy ne sérüljenek a még csatlakoztatott szalagkábelek.

4. A következő lépésben el kell távolítani az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két különböző méretű csavarját. Ezek után kivehető a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. A kijelzőhöz tartozó fémlemez eltávolítása 4 db különböző méretű csavar kicsavarozásával történik.

iPhone 6S kijelző csere, csatlakozók lecsatlakoztatása az alaplapról

6. Három db csatlakozót kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera/proximitiy szenzor csatlakozó, érintő panel csatlakozó valamint a kijelző csatlakozó.

iPhone 6S kijelző csere, a telefon két részre válik

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

7. Következő lépés a  home gombot rögzítő fém lemezke három db 1,7 mm-es csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb kábeljének lecsatlakoztatása. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

iPhone 6S kijelző csere, a home gomb kivétele

8. A home gomb eltávolítását követően az előlapi kamerát és beszédhangszórót rögzítő lemez három különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a kamera és a beszéd hangszóró is.

9. Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt, melynek végén a mikrofon található .

10. Ezek után le kell választani az iPhone 6S kijelző keretet, melyet hét csavar tart.  Két oldalon 3-3 db 1,3 mm -es csavar és 1 db 1,5 cm hosszú a keret jobb oldali végén.

11. Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 6S kijelző csere ára