iPhone 7 Plus kijelző csere

iPhone 7 Plus kijelző csere

iPhone 7 Plus kijelző csere leggyakrabban leejtések, ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. A két alkatrész egybe van ragasztva ezért az érintőt és a kijelzőt egyszerre kell kicserélni.

iPhone 7 plus kijelző csere, iPhone 7 plus kijelző

A kijelző modul cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 50 – 60 percet vesz igénybe az iPhone 7 Plus kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk az iphone alsó részén a lightning csatlakozó melletti két db 3.4 mm-es biztonsági Pentalob csavart egy megfelelő műanyag szerszám segítségével, hogy ne okozzunk sérüléseket.

iPhone 7 Plus kijelző csere, a kijelző felnyitása

3. A tapadókorong és a szereléshez használt műanyag szerszám segítségével óvatosan el kezdjük a beragasztott telefont nyitni az iPhone alsó bal oldali részen, majd ugyanígy a jobb oldalon és a hátsó részen is. Ezt követően felnyitjuk a kijelzőt a bal oldal irányából.

4. A következő lépésben ki kell csavarozni a kijelző csatlakozót rögzítő fém lemez négy csavarját: három 1,2 mm-es és egy 2,6 mm-es csavart. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

5. Ezután lecsatlakoztatjuk a két alsó kijelző csatlakoztatót az alaplapról.

iPhone 7 Plus kijelző csere, az eőlepi szenzor kábel lecsatlakoztatása

6. A következő lépésben ki kell csavarozni a szenzor kábel csatlakoztatót fedő fém lemezt rögzítő 1 db 1,3 mm-es és 2db 1,0 mm-es csavart. Ezáltal eltávolítható a fém lemez és lecsatlakoztatható az előlapi szenzor csatlakozó.

iPhone 7 plus kijelző csere, a telefon két része külön válik

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

iphone 7 Plus kijelző csere, home gomb kivétele

7. Következő lépés a  home gomb/Touch ID szenzort rögzítő fém lemezke 1db 1,1 mm-es és három db 1,3 mm-es csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb/Touch ID szenzor kábeljének lecsatlakoztatása. Óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

8.  A következő lépésekben eltávolítjuk a törött kijelzőben még benne lévő alkatrészeket is, majd az új kijelzőre visszaszereljük az eltávolított alkatrészeket fordított sorrendben.

Az iPhone 7 Plus kijelző csere ára