iPhone SE akkumulátor csere

iPhone SE akkumulátor csere

Az iPhone SE akkumulátor csere abban az esetben szükséges, ha a telefon csak akkor működőképes amikor hálózatról vagy USB kábelen keresztül számítógépről töltjük, de a kábel eltávolítása után kikapcsol. További akkumulátor probléma, ha a készülék csak 10-30% közötti töltést vesz fel vagy nagyon  gyorsan merül.

iPhone SE akkumulátor csere, iPhone SE akkumulátor

Az akkumulátor csere tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 10-20 percet vesz igénybe az iPhone SE akkumulátor csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.9 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone SE akkumulátor csere a kijelző felnyitása 30 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével csak addig hajtjuk fel, míg a home gomb szalagkábel engedi óvatosan, hogy ne sérüljön annak felülete.

4. Ezt követően óvatosan kipattintjuk a szalagkábelt takaró fém lemezkét, majd lecsatlakoztatjuk a lightning csatlakozóról. A csatlakozó eltávolítása jártasságot igényel. Majd felnyitjuk a kijelzőt 90 fokig.

5. A következő lépésben ki kell savarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

6. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása. A előlap takaró lemezt 4 db különböző méretű csavar tartja. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

7. A takarólemez eltávolítása után a csatlakozókat le kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

iPhone SE akkumulátor csere, a telefon két része elválik egymástól

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

 iPhone SE akkumulátor csere, a régi akkumulátor eltávolítása a telefonból

7. A lapos végű műanyag szerszámmal óvatosan benyúlunk az akkumulátor és a fejhallgató csatlakozó közé, majd óvatosan kiszabadítjuk az akkumulátort rögzítő ragasztószalag csík végét.  A kivételt segítő ragasztó szalag fül meghúzásával vagy annak hiányában egy lapos műanyag kártya segítségével óvatosan kiemeljük az akkumulátort a telefonból. Nagyon óvatosan kell eljárni, nehogy megsérüljön a hangerő szabályozó szalagkábel.

iPhone SE akkumulátor csere, az új akkumulátor behelyezése az iPhone-ba

8. Az új iPhone SE akkumulátort a helyére illesztjük.

9. A továbbiakban az előző lépéseknek megfelelően, fordított sorrendben összeszereljük a telefont.

Az iPhone SE akkumulátor csere ára

Tanács: Mielőtt elkezdjük az iPhone SE akkumulátor cserét, az akkumulátor töltöttsége 25% alatt legyen. A feltöltött lítium-ion akkumulátor meggyulladhat illetve a kilyukadt, sérült akkumulátor felrobbanhat. Célszerű a cserét szakemberre bízni.