iPhone SE kijelző csere

iPhone SE kijelző csere

iPhone SE kijelző csere szükséges, amikor valamilyen külső behatás következtében sérülés éri a kijelzőt. Előfordulhat, hogy csak esztétikai problémát okoz, de a törött üveg veszélyt jelenthet. Akárcsak az 5S modell esetében, az iPhone SE kijelzője is egybe van építve az LCD-vel, ezért rongálódáskor együtt kell cserélni őket.

iPhone SE kijelző csere iPhone SE kijelző

A kijelző modul cseréje nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy a készülék más részei ne sérüljenek. Szakértő kollégáink számára 25 – 30 percet vesz igénybe az iPhone SE kijelző csere, így  szervizünkben a javítási folyamat megvárható.

A szerelés menete

1. A szerelési folyamat első lépése a készülék kikapcsolása.

2. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két db 3.9 mm-es biztonsági Pentalob csavart.

iPhone 5S kijelző csere a kijelző felnyitása 30 fokig

3. A sérült, törött kijelzőt a lightning csatlakozó felől egy megfelelő szerszám segítségével csak addig hajtjuk fel, míg a home gomb szalagkábel engedi óvatosan, hogy ne sérüljön annak felülete.

4. Ezt követően óvatosan kipattintjuk a szalagkábelt takaró fém lemezkét, majd lecsatlakoztatjuk a lightning csatlakozóról. A csatlakozó eltávolítása jártasságot igényel. Majd felnyitjuk a kijelzőt 90 fokig.

5. A következő lépésben ki kell csavarozni az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez két 1,6 mm-es csavarját. Ezek után eltávolítható a fém lemez. Így lehetővé válik az akkumulátor csatlakozó lecsatlakoztatása az alaplapról.

6. Ezek után következik az előlap takaró lemez csavarjainak kicsavarozása. A előlap takaró lemezt 4 db különböző méretű csavar tartja. Mindig erre a célra megfelelő speciális műanyag eszközt kel használni. Fontos, hogy a visszacsavarozáskor minden csavar a helyére kerüljön. Különösen figyelni kell a nem mágnesezhető metrikus csavar miatt, mely szerepe az iránytű működése miatt lényeges.

7. A takarólemez eltávolítása után a csatlakozókat le kell lecsatlakoztatni az alaplapról az alábbi sorrendben: az előlapi kamera és szenzor kábel csatlakozó, kijelző csatlakozó valamint az érintő panel csatlakozó.

Ezáltal a telefon elülső és hátsó részei szétválnak egymástól.

8. A home gomb szalagkábel a kijelző hátlapi lemezéhez egy csavarral van rögzítve, mely kicsavarását követően a szalagkábel felhajtható. Így hozzáférhetővé válik a home gombot takaró fém lemez két csavarja.

9. Következő lépés a fém lemezke két csavarjának kicsavarozása. A lemez eltávolítása után következik a home gomb kábeljének lecsatlakoztatása. Ezáltal a home gomb kivehetővé válik.

iPhone 5S kijelző csere home gomb kivétele

10. A home gomb eltávolítása nagy óvatosságot igényel az alkatrész sérülésének elkerülése végett. Sérülés során a home gomb vagy az ujjlenyomat olvasó nem fog többé működni.

11. A home gomb eltávolítását követően a beszédhangszóró takaró lemez két különböző méretű csavarját kell kicsavarni. Ezáltal kivehetővé válik a takaró lemez és a beszéd hangszóró is.

12. Következő lépésben óvatosan eltávolítjuk az előlaptól a ragasztóval rögzített szalagkábelt, melyen az előlapi kamera és a mikrofon található .

13. Ezek után le kell választani a kijelző hátulján található árnyékoló lemezt, melyet a kijelző oldalán két-két csavar, a tetején pedig egy csavar rögzít.

14. Ezt követően  az új kijelzőre visszaszereljük a törött kijelzőről eltávolított alkatrészeket.

Az iPhone SE kijelző csere ára