Videón a nagy teszt: Samsung vs Apple vs Google vs Amazon – melyik digitális asszisztens a legjobb?

Lassan minden tech-cégnek saját digitális asszisztense lesz, ezért érdemes megnézni, mit is tudnak ezek a fejlesztések. Videóteszten a Samsung, az Apple, a Google és az Amazon fejlesztése.

Alig néhány hónapja, hogy a Samsung hivatalosan is bejelentette a saját digitális asszisztensét, a Bixbyt, ami nem sokkal később a cég legújabb zászlóshajójára, a Galaxy S8-ra is rákerült. Ezzel nem csak az Apple Sirije, de a Google Assistant, a Windows Cortana és az Amazon Alexa is versenytársat kapott. Mindez jól mutatja, hogy a piacon egyre több a digitális asszisztens, így lassan az is szempont lesz a mobilválasztásnál, hogy melyik fejlesztés mennyire képes kiszolgálni a felhasználót.

A Bixby megjelenése óta azonban még senki sem tesztelte le, mit is tudnak egymáshoz képest a digitális asszisztensek. A nemrég a Tesla házi videóbajnokságát is megnyerő Marques Brownlee azonban úgy gondolta, itt az ideje összevetni őket.

A YouTube-csatornájára feltöltött videóban három különböző szempont alapján mérte össze a Google Assistant, az Alexa, a Bixby és a Siri képességeit. Először egyszerű választ igénylő kérdéseket tett fel nekik, például, hogy mi a Tesla-részvények árfolyama, milyen az időjárás vagy épp milyen messze van a Hold. A második körben arra volt kíváncsi, mennyire lehet a digitális asszisztensekkel beszélgetni: az első kérdés után (pl. Ki nyerte a legutóbbi NBA-t?) olyan kérdések hangzottak el, ami az első kérdést fűzte tovább: Ki szerezte a legtöbb pontot a csapatban? Milyen magas?

Az utolsó tesztben végül összetett utasításokat kaptak a szoftverek: állítsd be az ébresztőórát holnap reggel 7.30-ra, telepítsd az Ubert a telefonra, lőjj egy szelfit, stb.

Az első tesztbe a Google Assistant és a Siri muzsikált a legjobban, a másodikban viszont már csak a Google tudott minden kérdésre helyesen válaszolni, a parancsok teljesítésében viszont egyértelműen a Siri volt a legjobb.

A végeredmény nagyjából ugyanezt tükrözi: a teszt alapján az első helyen a Google Assistant végzett, szorosan mögötte a Siri lett a második. A Bixby ugyan a legtöbb feladatot teljesítette, de nem volt túl emberi, az Amazon Alexa viszont leszerepelt.

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
30 − 28 =