Nem biztos, hogy örülni fognak ennek a hírnek az Apple-nél

A legfrissebb statisztikák szerint a vásárlók inkább az alacsonyabb árat részesítik előnyben a technikai újításokkal szemben.

Wall Street elemzője szerint az Apple első negyedéves iPhone-kiszállításai összességében ugyan megfelelnek a várakozásoknak (45 millió készülékről van szó), azonban az olcsóbb telefonok a vártnál nagyobb számban képviseltetik magukat a „csomagban”.

A jubileumi iPhone-ból csupán 8 millió darab talált gazdára az első negyedévben, holott az Apple-nél 15 millió darabra számítottak. Persze ez érthető, hiszen a 999 dolláros kezdőárával az iPhone X a cég eddigi legdrágább telefonja. A tavaly ősszel bemutatott iPhone 8-akból 15 millió darabot értékesítettek, ez a szám épp egymillióval múlta alul az Apple várakozását. Igencsak keresettek voltak viszont a kevésbé drága, de öregebb iPhone-ok (iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7), ezekből 22 millió egységet értékesítettek.

© Twitter/ColorWare

A második negyedévben az Apple 40 millió iPhone eladását tervezi, ebből 8 millió iPhone X-ét és 15 millió iPhone 8-ét (illetve iPhone 8 Plusét). Állítólag fokozatosan meg fogja szüntetni a belépőszintű iPhone SE gyártását, olcsóbb modellként vezeti be a fejlődő piacokra az iPhone 6s-t, és ugyancsak olcsóbb készülékként adja a fejlett piacokon a másfél éves iPhone 7-et.

A nagy rivális, a Samsung esetében is beigazolódni látszik, hogy a fogyasztók nem kapkodnak a drága okostelefonok után: a dél-koreai óriás 40 millióról 36 millióra vette vissza a gyártásba kerülő Samsung S9-ek számát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
17 × 16 =