Hihetetlen de igaz: betilthatják az iPhone-okat az USA-ban

Adott egy óriáscég: az Apple, és egy kisebb, de annál fontosabb beszállító: a Qualcomm. Az említett vállalat gyártja és szállítja az iPhone-okban használt chipeket, jelenleg pedig perrel fenyegeti az Apple-t, aminek könnyen behozatali tilalom lehet a vége.

A történet hátterében mi más, mint a jó öreg pénz bújik meg, hiszen a hírek szerint az Apple az utóbbi időkben elfelejtett jogdíjat fizetni egyik legfontosabb beszállítójának. Az iPhone-okban használt chipeket gyártó vállalat bevételi kimutatásában nem meglepő módon óriási hiány lépett fel az elmaradások miatt, mostanra már perrel fenyegetik az Apple-t.

Ha pedig tényleg idáig fajul a helyzet, és a Qualcomm egy drasztikus lépéssel az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (ITC) fordul, a jogvita idejére befagyaszthatják az iPhone-ok importálását az USA területére. A leállás először az árak növekedésével, később akár a raktáron lévő készletek kimerülésével is járhat, de könnyen lehet, hogy a teljes körű forgalmazást betiltják a per idejére. Hiszen azt kér lenne vitatni, hogy az iPhone 7 sokat köszönhet a Qualcomm brutál gyors chipjeinek: A Qualcomm lépése elsőre tényleg túlzónak tűnhet egy ilyen óriással szemben, mint amilyen az Apple, de figyelembe véve, hogy több milliárd dollár forog kockán, talán kicsit még szurkolunk is nekik.

Szerző: nuus

Egy hozzászólás “Hihetetlen de igaz: betilthatják az iPhone-okat az USA-ban” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
26 − 19 =