Bepánikolt az Apple

Állítólag pánikhangulat fogta el az Apple-t, miután egyre szorosabb az ütemterv az iPhone 8 és a kapcsolódó szoftverek fejlesztésében.

Nem túl meglepő módon eljutottunk arra a pontra, amikor az iPhone-pletykák a fejlesztési nehézségekről és a kitolt, egyre szorosabb határidőkről szólnak. Közeledik a nagy szeptemberi bemutató, a problémákat pedig varázsütésre kellene megoldani, miközben az új dizájn alapvető nehézségeket jelenthet még a megjelenés utáni hónapokban is.

Az idei iPhone 7S és iPhone 7S Plus modelleket kísérő iPhone 8 sok kihívást állított a mérnökök elé, ráadásul eddig nem bizonyított technológiák piacra dobását is követeli. Az Apple sok problémába futott bele, és egy jól értesült forrás szerint már pánikhangulat fogta el az Apple főhadiszállását. A gond az, hogy mielőbb tökéletesíteni kellene a szoftvert, ami az új technológiákat kezeli.

Gond van például a vezeték nélküli töltéssel, miközben egyáltalán nem használ az Apple forradalmi technológiát. Az Apple viszont egyszerűsítené a folyamatot, ami gondokat okozott szoftveroldalon. Valószínűleg csak később, szoftverfrissítés után tud majd rendesen tölteni az új iPhone.

A 3D-s arcfelismeréssel ez nem történhet meg, már csak azért sem, mert ez válthatja le a Touch ID-t. A pontossággal azonban itt is gondok vannak, de elvileg ezt sikerül tökéletesíteni a bemutatóig.

Megvan rá az esély, hogy az ujjlenyomat-olvasót is sikerül a kijelzőbe ágyazni – az alternatíva a hátsó szenzor, amit viszont sem az Apple, sem a rajongók nem akarnak. Baj van az OLED-kijelzőkkel is, amelyeknek a gyártását rohamtempóban fokozza a Samsung, azonban a műveletek még zajlanak, tehát a kapacitás nem teljes.

Hardver- és szoftveroldalon jelenleg egyaránt bajban az iPhone 8, amelynek az indulóára az 1200 eurót is meghaladhatja.

Forrás: pcworld.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
18 × 28 =