Kiderült, miért sült be az iPhone X arcfelismerője épp a Nagy Bejelentéskor

Az Apple kedden bemutatta az iPhone X-et, amelynek az egyik újdonsága, hogy ujjlenyomat helyett arclenyomattal lehet bejelentkezni. Na nem kell hozzádörgölni a fejünket a mobilhoz, hanem a kamera (meg az új neurális processzor) szépen megnézi, hogy tényleg a gazda próbál-e bejutni a telefonba.

A funkció demózásakor viszont homokszem csusszant a gépezetbe, mert Craig Federighi Apple-alelnök hiába bámult bele a telefonba, a rendszer nem engedte be, hanem a PIN-kódot kérte. Persze volt kéznél egy póttelefon is, amellyel már sikerült a mutatvány:

Utólag derült ki, hogy valójában a Face ID nevű arcfelismerő biztonsági rendszer nem lámpalázas volt, hanem pontosan azt tette, ami a dolga: megvédte a telefont.

Az történt ugyanis, hogy amikor az Apple alkalmazottai előkészítették a telefont a demóra, nem vették észre, hogy a rendszer leolvasta az arcukat. Mivel egyikük se Federighi volt, nagyon helyesen nem nyitotta fel a zárolást, és miután túl sok idegen arc került elé túl rövid idő alatt, annak rendje és módja szerint ideiglenesen blokkolta az arcfelismerést.

A funkció tehát tényleg biztonságosnak tűnik. Az más kérdés, hogy ezek szerint nem nagyon szabad a barátokat a mobilunk közelébe engedni, mert lépten-nyomon az arcukat akarja majd szkennelgetni, és állandóan kódot fog kérni, úgy meg az egész funkciónak nem marad sok értelme.

forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
46 ⁄ 23 =