A vártnál rosszabbul fogyhat az Apple iPhone X

Egy elemző szerint az ára és a körülmények is az eszköz ellen vannak.

Szokatlanul nagy csend kísérte az új Apple iPhone mobilok múlt heti bemutatását, valahogy elmaradt az ilyenkor megszokott zsibongás. A sajtó a szokásosnak megfelelően folyamatosan tudósított az Apple új termékeivel kapcsolatos tudnivalókról, azonban jórészt csak az iPhone X-ről esett szó, az olcsóbb iPhone 8 és iPhone 8 Plus modellekről nem lehetett különösebben mit írni.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Az Apple-lel kapcsolatos előrejelzések terén megbízhatónak tartott Ming-Chi Kuo szerint sem ez volt a vállalat legjobb termékbejelentése. A KGI Securities elemzője kiemelte, hogy az iPhone 8 és iPhone 8 Plus előrendelése iránt a jelek szerint csak moderált az érdeklődés: múlt péntek estig az előbbi készülékből még lehetett szeptember 22-i átvételi dátummal rendelni, míg a nagyobbik készülék esetében 1-2 hetes plusz várakozási időt írt az Apple boltja.

Félreértés ne essék: biztosan kegyetlenül sok fogyott belőlük előrendelésben, de az Apple esetében megszokotthoz képest mintha kisebb lenne az érdeklődés.

Mindennek persze van némi köze a később piacra kerülő, jelenleg még nem előrendelhető iPhone X-hez. Ming-Chi Kuo ettől függetlenül nincs teljesen elájulva ettől a modelltől sem: a novemberi piacra kerülése, a rendkívül magas ára, továbbá a Face ID biometrikus azonosítórendszer körüli aggodalmak miatt úgy gondolja, hogy az eddig prognosztizáltnál kevesebb fogyhat a készülékből.

Az elemző úgy gondolja, hogy 2018 első félévében az Apple

valószínűleg „csak” 40 millió darabot fog értékesíteni a mobilból, szemben az eddig előrejelzett 50 millióval.

Forrás: origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
27 + 26 =