Nem ikrek, csak testvérek, de átverték a Face ID-t

Azt az Apple is elismeri, hogy nemcsak az ikrek, hanem az egymásra nagyon hasonlító testvérek is becsaphatják az iPhone X arcfelismerőjét. Az alábbi videóban egy testvérpár (nem ikrek) cselezi ki a Face ID-t.

Pár napja tesztelgetik már az iPhone X egyik különlegességét, a Face ID-t (találtak is problémákat), most pedig egy olyan videó került fel a Redditre, amelyben egy testvérpár próbálja meg kicselezni a Face ID-t – sikerrel. Nem ikrek, de tény, hogy nagyon hasonlítanak egymásra.

Addig, amíg csak az egyikükön van szemüveg, nincs is semmi baj, viszont amikor a tulajdonos testvére is felvesz egy, a testvérén lévőhöz hasonló szemüveget, a Face ID máris kinyitja az iPhone X-et. A MacRumors rámutat, hogy mivel az Apple világossá tette, hogy ilyen helyzetekben az arcfelismerés kevésbé megbízható, valójában nem túl nagy blama számára ez a videó. De azt azért egyértelműen mutatja, hogy a Face ID messze nem tökéletes.

Azoknak pedig, akik aggódnak iPhone X-ük biztonságáért, azt tanácsolja az Apple, hogy használják a jól bevált PIN kódos hozzáférést. Azonban ekkor pont az egyik legfontosabb technológiai újdonság válik kvázi feleslegessé egy ezerdolláros eszközben.

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
16 × 2 =