Nem az Apple találta ki, de egy ügyes trükkel oldották meg az iPhone X zavaró problémáját

A jubileumi iPhone legjellegzetesebb eleme a notch, azaz az előlap tetején lévő érzékelőket rejtő fekete sáv. Ezt tünteti el egy app.

Már az iPhone X bemutatása után elkezdtek viccelődni a notchon, azaz a kijelzőbe logó fekete sávon. Született ezt kifigurázó Chrome-bővítmény, az androidosok is megnézhették, milyen lenne ez a sáv a telefonjukon, sőt egy ingyenes webszolgáltatás már a telefon bejelentése után mutatta, milyenek lesznek majd rajta a weboldalak.

Azt persze tudni kell, nem úri passzióból, dizájnelemeként került a telefonra ez a sáv, hanem fontos érzékelőket rejt. Viszont megoldható, hogy ne csúfítsa el a kijelző megjelenését, még ha ezért egy kis területet fel is kell áldozni. Mindezt a Notcho nevű app teszi lehetővé.

© App Store/Cromulent Labs

Egy igazán egyszerű, de ötletes alkalmazásról számol be a BGR: fekete hátteret generál a notch mögé, így téve „láthatatlanná” azt. Ehhez előre betöltött hátterek közül lehet választani, de arra is van lehetőség, hogy a felhasználó által választott fotókból legyen ilyen háttérkép. Ez idáig jól hangzik, és jól is néz ki, azonban az app ugyanezt már nem tudja a futó alkalmazásoknál, csak a zárolt képernyőn és a kiindulási képernyőn. Lehet, hogy ezt majd egy másik alkalmazás fogja megoldani, mindenesetre az ötlet már megszületett hozzá.

A Notcho ugyan ingyenes, viszont a háttérképen egy vízjel is van, így a felhasználónak kell eldöntenie, notch vagy vízjel. Némi ráfordítás (2 dollár) fejében viszont már nem kell néznie a vízjelet. Mindenféle vízjel nélkül készített viszont egy notch-mentes hátteret az egyik felhasználó, amit letölthetővé is tett.

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
5 − 4 =